bredebro camping

ATTRAKTIONER

Tønder

Danmarks ældste købstad

Tønder By – Danmarks ældste købstad (15 km). Som turist i Tønder er der nogle ting som man bare må se og opleve. 

Du finder bl.a. disse 7 attraktioner i Tønder midtby, som helt sikkert vil berige dit besøg i Tønder: Tønder Kristkirke, Det Gamle Apotek, Drøhses hus, Norlyk Distillery, Uldgade, Skulpturhaven, Gangbroen i Tønder og Kunstmuseet med vandtårnet.

tonder
grænsen

Dansk-Tyske grænse

Dansk-Tyske grænse (18 km). Har du lyst til lidt grænsehandel? Så ligger både Süderlügum og Aventoft indenfor kort afstand.

Har man lyst til at besøge en kulturel tysk storby, ligger Flensborg indenfor en times kørsel og bestemt et besøg værd.

hjerpsted

Det smukke vadehav

Nationalpark Vadehavet (13 km)

Nationalpark Vadehavet blev udpeget den 17. januar 2008. Parken blev indviet den 16. oktober 2010 i Ribe af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og miljøminister Karen Ellemann. Nationalparkplanen for Nationalpark Vadehavet blev vedtaget 21. december 2012.[1]

Området omfatter Den danske del af Vadehavet, med øerne Fanø, Mandø og Rømø samt Skallingen og Varde Ådal; flere af de inddigede marskarealer Tjæreborgmarsken, Ribemarsken, Margrethekogen og De ydre diger i Tøndermarsken. Parken omfatter et areal på 1.466 km², hvoraf landarealet udgør 300 km².

Vadehavet er er kendt for sit store antal yngle- og trækfugle og for de store stæreflokkes formationsflyvninger der kaldes Sort sol. Vadehavet har afgørende international betydning som rasteplads for millioner af fugle på træk – man mener at mere end 10 millioner individer passerer Vadehavet to gange hvert år under fugletrækket. Den har også stor betydning for ynglefugle, fisk og havpattedyr, og er levested for mere end 500 arter af planter og dyr, hvoraf flere ikke forekommer andre steder i verden. 

 

rømø

Strand og shopping

RØMØ (25 km)

Et besøg på øen RØMØ er altid en oplevelse. Det er et yndet turistmål og her finder du udover dens flotte strand og klitter, også LAKOLK med sine mange butikker, caféer og restauranter.

Rømø er en af de danske vadehavsøer i Vadehavet. Den 128,86 km² store ø har 559 indbyggere (2020). Øen er forbundet med fastlandet med Rømø-dæmningen.

ribe

Danmarks ældste by

Ribe – Danmarks ældste by (35 km)

Ribe er en by med 8.257 indbyggere. Ribe er Danmarks ældste by, og fejrede sit 1300 års jubilæum i 2010. 

Byen ligger i et fladt marskområde ikke langt fra Vesterhavet og har gennem historien været præget af oversvømmelser. 

Ribe Å slynger sig gennem Ribe ad flere grene, videre over marsken og gennem Kammerslusen ud i Vadehavet. 

løgumkloster

Løgumkloster kirke

Løgumkloster Kirke (7 km)

Få kilometer fra Bredebro finder du den flotte Løgumkloster Kirke. I året 1173 grundlagdes cistercienserklostret i Løgum. Initiativtageren var Ribes biskop Stefan, der selv tidligere havde været abbed ved Herrevad Kloster i Skåne, der ligeledes hørte under Cistercienserordenen. 

Det nye kloster fik navnet Locus Dei (Guds sted), som kan ses som en reference til det danske stednavn Løgum. Allerede i 1190 ødelagdes det nye kloster af en brand, hvorfor biskop Omer i Ribe fritager munkene for alle afgifter, således at der nemmere kunne indsamles midler til opførelsen af kloster og kirke. 

skærbæk

Se sønderjylland fra toppen

Marsk Tårnet (15 km)

Marsk Tårnet er et 25 m højt dobbeltspiralformet udsigtstårn ved Skærbæk.

Tårnet består af en dobbelt vindeltrappe i cortenstål med ialt 272 trin med en platform øverst og en lille elevator for kørestolsbrugere i tårnets indre.

 

visby

Den gamle ruin

Trøjborg Slotsruin (7 km)

Trøjborg Slotsruin ligger nær landsbyen Visby. Navnet Trøjborg stammer sandsynligvis fra det græske Troja. 

Borgen blev opført i 1300-tallet på en 30 × 30 m stor banke. 

møgeltønder

Slot i Møgeltønder

Schackenborg Slot (18 km)

Schackenborg Slot er et slot beliggende i Møgeltønder. Schackenborg Gods er på 1031 hektar. 

De nuværende bygninger i barokstil er opført midt i 1660’erne af Rigsfeltherre Hans Schack. 

Schackenborg var fra 1661 til 1979 i Slægten Schacks eje.

højer

Sluse og mølle

Højer Sluse og Højer Mølle (18 km)

Den gamle sluse i Højer ligger vest for Tønder blev bygget samtidig med Højer-Siltoft-diget 1861. Tidligere kunne skibene uhindret sejle ind i Højer Kanal. 

Med en åben sluse i diget kunne skibe med mast sejle ind til i Højer Havn, som blev anlagt inden for diget.

Inde i Højer by finder du også Højer Mølle som er en hollandsk vindmølle med helmuret undermølle og galleri, hvorfra den krøjes manuelt. 

Den er bygget i 1857 og møllen har 7 lofter og er 22 meter høj. Dermed er den den højeste af sin art i Nordeuropa.

tønder

Luftskibe og militær

Zeppelin-& Garnisonsmuseum (14 km)

Zeppelin- & Garnisonsmuseum Tønder finder du i  Tønders nordlige udkant, som tidligere husede et af Forsvarets garageanlæg ved dets daværende øvelsesområde Soldaterskoven.

Den husede i tiden 1914-18 en af det tyske kejserriges store luftskibsbaser.

tønder

Kunst og Wegner

Tønder Musuem (15 km)

Kunstmuseet har fokus på nordeuropæisk kunst fra 1900 og frem.

Oplev skiftende udstillinger af dansk og nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede, når museet fokuserer på de nordiske træk i kunsthistorien og viser nye sider af både kendte og mindre kendte kunstneres værker. Mødet mellem den nordiske kunst og de sanselige omgivelser skaber en kunstoplevelse i international klasse.

Du kan også bevæge dig op i Vandtårnet med udstillingen af den sønderjyske møbeldesigner Hans J. Wegners værker. Prøv stolene og mærk med din egen krop, hvorfor Wegner og hans stole er kendt i hele verden.

gallehus

Guldhorn

Guldhornsstenene (14 km)

Guldhornene var to horn fra germansk jernalder som i 1800-tallet blev et dansk nationalsymbol og et betydeligt symbol for den danske nationalromantik. 

De udgør emnet for Adam Oehlenschlägers digt af samme navn. Hornene blev fundet ved Gallehus ved Møgeltønder i henholdsvis 1639 og 1734.

løgumkloster

Høje toner

Kong Frederik Ixs Klokkespil (10 km)

Kong Frederik IX’s Klokkespil er et 25 m højt musikinstrument 250 m øst for Løgumkloster Kirke. 

Det blev opført til minde om Kong Frederik IX og for at tjene som undervisningsinstrument for Kirkemusikskolens klokkenistafdeling og indviet 19. august 1973 i forbindelse med byens 800-års jubilæum. 

 

rødekro

Rend og hop

Jump-a-Lot aktionpark(30 km)

Jump A Lot er Syddanmarks største legeland. Vi har 4.800 m2 indendørs og 10.000 m2 udendørs fyldt med sjove og skønne aktiviteter for hele familien.

Pak en madkurv og kom på en herlig udflugt. Mad og drikke kan også købes i vores cafeteria. 

 

gammelby

Action park

Gammelby Action (7 km)

Off Road Go-Karts er adrenalinfyldt og hylende morsomt! Få en anderledes Go-Kart oplevelse på vores Off Road bane, hvor det går op og ned, og hvor de store gummihjul laver hjulspind i svingene.

Vi tænder grillen til jeres medbragte mad, som I kan nyde i vores lækre pavilion i de smukke naturomgivelser omkring banen.

 

 

bredebro

Flot natur lige for døren

Skovområde og Brede Å (800 m)

Ikke langt fra campingpladsen ligger der et stort skovområde hvor man frit kan bevæge sig langs stier eller ind imellem træerne.

 

Brede Å er en å i Sønderjylland med udmunding i Vadehavet ved Ballum Sluse. Åen kaldes Brede Å fra Løgumkloster, og dens fortsættelse Lobæk udspringer et pænt stykke øst for denne by. Vest for Løgumkloster passerer åen blandt andet Bredebro på sin vej mod havet. Den er ca. 48 km lang, deraf ca. 21 km på den strækning, hvor den hedder Brede Å. 

 

Køkkenområde

I vores fælleskøkken finder du kogeplader og håndvask

Gratis parkering

Det er gratis at parkere på området

Toilet og bad

På pladsen er der toilet- og badefaciliteter

Vaskemaskine

Vi råder over vaskemaskine og tørretumbler til tøjvask

Gratis wifi

Gratis wifi på camping- og halområde

Legeplads

Vores legeplads er perfekt til de små

Udendørs håndvask

Til lystfisker og andet der skal have renset udstyr

Minigolf

Prøv vores minigolf